annette grasman yogalessen middelburg

lichte yoga

aandacht – adem – beweging – houding
voelen – ontspanning – verstilling

bewustwording van lichaam en geest

Lichte yoga is hatha yoga, bedoeld voor mensen die de ‘gewone’ yogales lichamelijk te zwaar vinden, maar wel de behoefte hebben om op een zachte, lichtere manier yoga te beoefenen, aangepast aan de eigen mogelijkheden.

lichte yoga is onder andere voor mensen:

In een wekelijkse les van 1 uur worden lichamelijke oefeningen gecombineerd met adem- en ontspanningsoefeningen om lichaam en geest in balans te brengen, te verbinden. We doen staande, zittende en liggende yoga- en ademoefeningen. Het zitten kan met een kussen of meditatiebankje. We beginnen altijd zittend met een aandachtsoefening voor het hele lichaam. Tussen de oefeningen is er soms een korte meditatie, aan het eind van de les een liggende ontspannings oefening. De rode draad door de hele les is de adem.

Ieder oefent met de eigen mogelijkheden en grenzen. Waar nodig worden de oefeningen aangepast.
Wat is het verschil met een ‘gewone’ hatha yogales? We doen geen zonnegroeten, wel de Egyptische zonnegroet, geen kaars, ploeg, boog, vishouding om enkele te noemen. Er zijn nog zoveel andere houdingen die wel mogelijk zijn. We doen alles heel rustig, met aandacht.

Het hele seizoen loopt van september tot en met juni, verdeeld in 2 lesblokken van september tot de kerst en van januari/februari tot en met juni. Meestal geen lessen in de schoolvakanties. 
Er kan altijd ingestroomd worden als er plaats is in de groep, ook in het midden van het seizoen. Het aantal lessen wordt dan verrekend.

Inlichtingen en opgave:
Annette Grasman Yogalessen
0118 642036
email